Petak, Decembar 28, 2012

ko su među nama oduzimači energije

 

 

 

 

Kako prepoznati duhovni vampirizam?

 

 

Pocetak procesa se ispoljava u jakoj samoživosti i sebicnim potrebama koje se javljaju u mislima, osecajima i postupcima.


Oblici oduzimanja energije odvijaju se i u svakodnevnim odnosima izmedju ljudi.

Po Dz. Redfildu to crpljenje snage od drugih vrsi se na agresivan, ali i na pasivan nacin.

 

Agresivni su zastrasitelj i ispitivac, a pasivni tajanstveno povucen i navodno ugrozen.

Kako kod sebe i kod drugih prepoznati ove porive?

 

 

ZASTRASITELJ koristi fizicko ili psihicko maltretiranje kako bi druge primorao da iz straha obracaju paznju na njega. Osoba koja je sklona zastrasivanju uvlaci druge u najjacu vrstu licne drame - strah da ce se nesto loše desiti. Trajno uznemirene osobe gube energiju i ona napaja zastrasitelja.

 

 

ISPITIVAC   tezi da mnogim pitanjima detaljno upozna zivot druge osobe. Cilj mu je da pronadje slabe tacke - nesto sto ne valja. Kada to postigne namece se cestim kritikama, provokacijama ili "savetima". Ako mu ova strategija uspe, onda je zrtva usla u dramu podrivene sigurnosti u sebe. Ona postaje napeta izbunjena pred ispitivacem trudeci se da ne ponovi stare i ne napravi nove greske. Trajna napetost dovodi ga do isticanja energije koju ispitivac upija za sebe.

 

 

TAJANSTVENO POVUCEN izbegava normalnu komunikaciju sa ciljem da izazove paznju kod drugih. Neodredjenim ponasanjem dovodi ih do nedoumica. Dok se oni, uz psihicki napor, trude da razumeju situaciju njihova energija istice u pravcu tajanstveno povucenog.

 

 

NAVODNO UGROZEN neprekidno opterecuje druge svojim problemima. Cilj mu je da zrtvu uvuce u dramu osecanja sopstvene krivice zbog stanja u kome se "ugrozeni" nalazi. Kontrolu nad drugima i uzimanje njihove energije vrsi se na pasivan nacin, u smislu,"... jadan ja - ako mi ne pomognes bice mi jos gore i to tvojom krivicom." Vremenom zrtve osecaju krajnju uznemirenost i sve vece opterecenje da "ugrozenom" nesto duguju, da za njega nisu dovoljno ucinile. U tom stanju vezanosti njihova energija istice i hrani napadaca.

 

 

O duhovnom vampirizmu, kao teskoj bolesti, S.N.Lazarev kaze: "Coveku s duhovnim strukturama u raspadu sve je teze da komunicura sa Kosmosom radi popunjavanja energijom, zato on sve cesce trosi tudju. Tako pocinje bujica vampirizma i odvajanje od Kosmosa, koji se cesto zavrsava teskom bolescu. Vampir je slican narkomanu, koji danas dobija zadovoljstvo, za koje ce sutra tesko da placa".

 


Da bi se zastitili od kradljivaca energije neophodno je da se pridrzavamo sledecih postupaka:

- Kada ih prepoznamo, na osnovu njihovog ponasanja odredjujemo i jedan od cetiri osnovna nacina na koji deluju. Pazljivo im ukazujemo na greske i odbacujemo uticaj koji hoce da nam nametnu.

 

Savetujemo ih po meri svojih znanja i mogucnosti, a ako to ne pomaze, treba ih uputiti strucnim licima da im pomognu: psiholozima, psihijatrima, lekarima, proverenim bioenergeticarima.


 

 

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me